Februari 2021

Fråga om nya styrelserepresentanter och samrådsmöte om järnvägsspår

Styrelserepresentanter

Visst vill du väl vara insatt i vad som händer i föreningen och vara med och påverka det löpande arbetet?

Föreningen behöver nya styrelsemedlemmar som kan ta vid och bli insatta i styrelsearbetet. Som styrelsemedlem har du insikt om vad som händer i föreningen och du har möjlighet att påverka det löpande arbetet. Ett styrelseuppdrag är en bra merit och ger bred kunskap om bland annat fastighetsskötsel, lagar och regler som styr en bostadsrättsförening, ekonomi och miljö. Som styrelsemedlem är du med och fattar beslut i frågor som kan få påverkan på till exempel fastighetens värde och attraktivitet. Du behöver inte ha någon särskild kunskap eller tidigare erfarenhet av styrelsearbete för att kunna bidra till föreningens välmående Om du samäger en lägenhet måste du inte nödvändigtvis vara bosatt i fastigheten för att ingå i styrelsen. Är vi flera som delar på uppdragen blir det inte särskilt betungande. Anmäl gärna redan nu ditt intresse. Tveka inte att höra av dig till styrelsen om du har några frågor. Styrelsen väljs på föreningsstämman. På grund av pandemin återkommer vi med tid och form för årets stämma.

Digitalt samråd – ny stambana

Mellan Lund och Hässleholm planeras dubbelspårig järnväg. Denna ska trafikeras med fjärrtåg i 320 km/h och snabba regionaltåg. I arbetet ingår även att undersöka framtida stationer vid Lund och Hässleholm. Trafikverket vill gärna ha in synpunkter via samråd. Fram till 16 mars finns möjlighet att få mer information och att lämna synpunkter på den interaktiva kartan: trafikverket.se/hassleholm-lund .

Du är också välkommen till digital frågestund 2 mars klockan 12–13 eller klockan 18-19. Du hittar också information på https://www.trafikverket.se/nara-dig/skane/vi-bygger-ochforbattrar/hassl...

 

Med vänliga hälsningar Syrelsen